20221007
7 octubre 2022

Un jutjat de Madrid condemna Antonio Baños a quatre mesos de presó i el Tribunal Suprem multa Eulàlia Reguant per negar-se a respondre les preguntes de VOX

Vulneracions:El Jutjat Penal número 30 de Madrid condemna Antonio Baños a quatre mesos de presó per un delicte de desobediència per haver-se negat a respondre les preguntes de VOX durant el judici als líders de l’1-O al Tribunal Suprem. La sentència considera que Baños semblava que es mofés del Tribunal i considera la situació com una “inqualificable humorada”. El jutjat també condemna Baños a quatre mesos d’inhabilitació. Baños diu a una entrevista a Catalunya Ràdio que demanarà que s’anul·li el judici i es torni a repetir per no deixar-li parlar català el dia de la vista oral. El Tribunal Suprem, que jutja Eulàlia Reguant (CUP) per ser aforada, la condemna a una pena de multa de 13.500 euros. El TS considera, entre d’altres coses, que Reguant va traspassar els límits de la seva llibertat ideològica i de consciència i que no s’era davant un exercici lícit de la llibertat d’expressió. El gener de 2024, després que el Tribunal Constitucional rebutgi el seu recurs d’empara contra la decisió al considerar que no s’havia vulnerat cap dret, Reguant presenta recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans. La CUP denuncia al TEDH que la condemna vulnera el dret a la llibertat d’expressió i llibertat ideològica.

Entrada 1101
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí