20221010
10 octubre 2022

El Ministeri de l’Interior espanyol hauria espiat les comunicacions de l’Esquerra Independentista, CDR i de l’entorn del Consell per la República

Vulneracions:La Directa publica que aquest espionatge policial hauria començat després de la vaga general del 8 de novembre de 2017 i es va prorrogar fins al primer trimestre de 2019. L’espionatge hauria inclòs geolocalització d’aparells, intercepció de trucades i SMS, ús d’un programari d’espionatge, seguiment per part d’agents de paisà, col·locació de balises i accés a comptes de Gmail, Twitter i Facebook. Aquestes accions haurien estat avalades per jutges dels Jutjats Centrals d’Instrucció de l’Audiència Nacional com Carmen Lamela, Manuel García-Castellón i Diego de Egea, així com fiscals, i sota la supervisió de Tepol, la unitat de policia judicial per a delictes de terrorisme. La Guardia Civil i la Policía Nacional haurien dut a terme aquestes accions. A més, amb l’autorització de Manuel García-Castellón, s’hauria fet ús d’un programari espia que permet fer captures a tots els missatges rebuts per Whatsapp, Telegram i Signal, anotacions a calendaris i llistat complet d’agendes de contactes. Entre els missatges de Signal interceptats, hi consten comunicacions de l’expresident Quim Torra, l’eurodiputat Toni Comín, la diputada al Congrés dels Diputats Míriam Nogueras (Junts) o el senador Josep Maria Matamala (Junts). Al febrer de 2023, l’Audiència Nacional obliga Manuel García-Castellón a permetre l’accés a tots els elements de la causa de l’espionatge dels CDR i l’Esquerra Independentista.

Entrada 1103
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí