20221024
24 octubre 2022

Tres relatories de l’Organització de les Nacions Unides demanen explicacions a Espanya pel CatalanGate

Vulneracions:Els relators especials sobre qüestions de minories, sobre la promoció i protecció del dret a la llibertat d’opinió i expressió i sobre els drets de la llibertat de reunió pacífica i d’associació expressen la seva preocupació sobre la qüestió. En concret, un dels punts que destaquen és que “es dona la impressió d’un patró consistent i un programa ben planificat per a dirigir-se als activistes que pertanyen a la minoria catalana i els seus seguidors en relació als seus punts de vista, opinions i activitats”. A més, demana com a mesura que s’investigui, processi i sancioni a qualsevol responsable de les al·legacions. El 22 de desembre, el govern d’Espanya respon que les investigacions es trobaven en curs i que no es podien pronunciar sobre casos que tenien investigacions pendents. El 2 de febrer de 2023, els experts reiteren les seves demandes que s’investigui el cas.

Entrada 1111
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí