20221021
21 octubre 2022

Operació Judes: el Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional tanca el sumari, però després es prorroga

Vulneracions:El jutge instructor de l’Operació Judes, Manuel García-Castellón, tanca la fase de sumari. La interlocutòria exposa que s’han practicat les diligències que s’han considerat essencials i necessàries per l’aclariment dels fets. Arran d’això, considera que ha quedat indiciàriament acreditat que els 13 processats podrien ser indiciàriament responsables del delicte de pertinença a organització terrorista i a més, respecte de nou d’ells, del delicte de tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables o dels seus components de caràcter terrorista. L’organització Alerta Solidària denuncia en un comunicat que malgrat que la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional ha resolt fins a 11 vegades que les defenses tenien dret a accedir a les diligències secretes, el jutge no n’ha dut a terme el lliurament fins fa dues setmanes. Aquest situació ha deixat sense marge a les defenses per sol·licitar proves a partir dels nous coneixements adquirits. A més, segons ells, la documentació rebuda és incompleta, doncs presenta forats i salts temporals. Al novembre, l’Audiència Nacional ordena que García-Castellón acordi pròrroga suficient de la instrucció a fi que es puguin demanar diligències d’instrucció.

Entrada 1110
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí