20221019
19 octubre 2022

Es celebra el judici contra Àlex Pérez, detingut durant les protestes postsentència, per a qui la Fiscalia demana 3 anys i mig de presó, i acaba en absolució

Vulneracions:Alex Pérez va ser detingut pels Mossos d’Esquadra el 19 d’octubre de 2019 quan tornava d’una manifestació postsentència. El jove va passar dues nits detingut i després el van deixar en llibertat, amb la mesura cautelar de no acostar-se a menys de mil metres a qualsevol manifestació o reunió a la via pública a Catalunya i anar a signar a Barcelona dues vegades al mes. La Fiscalia li demana tres anys i mig de presó pels delictes de desordres públics i danys per haver provat de cremar uns cartons i haver-los ficat dins un contenidor. Les úniques proves contra ell són el testimoni de dos agents i l’encenedor que el jove portava aquell dia perquè és fumador. L’Ajuntament de Barcelona li demana una indemnització per les destrosses, doncs malgrat que a l’atestat dels Mossos només deia que havia intentat de cremar el contenidor, li demanen el cost com si l’hagués cremat. Pocs dies després, l’Àlex és absolt.

Entrada 1108
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí