20201020
20 octubre 2020

Trapero i la cúpula dels Mossos, absolts

Vulneracions:L’Audiència Nacional dicta sentència en la causa contra la cúpula dels Mossos per la seva actuació el 20-S i l’1-0 de 2017, i acorda l’absolució del major Josep Lluís Trapero; la intendenta Teresa Laplana; l’exdirector general de la policia, Pere Soler; i l’exsecretari general d’Interior, Cèsar Puig. La majoria del tribunal descarta així la tesi de la Fiscalia, que demanava 10 anys de presó per un delicte de sedició, perquè considerava que Trapero i la cúpula estaven conxorxats amb els líders independentistes. Una de les magistrades, Concepción Espejel, que va ser apartada del Cas Gürtel per la seva proximitat al Partit Popular, formula un vot particular en el qual defensa que s’hauria d’haver condemnat els acusats. La Fiscalia no recorrerà contra la sentència, per la qual cosa l’absolució esdevindrà ferma.

Entrada 830
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí