20201019
19 octubre 2020

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna quatre exmembres de la Mesa del Parlament per haver permès els plens del 6 i 7 de setembre

Vulneracions:El TSJC condemna els exmembres de la Mesa Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó per un delicte de desobediència a una pena d’un any i 8 mesos d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros per haver permès els plens del 6 i 7 de setembre de 2017, en què es van aprovar la llei del referèndum i de transitorietat jurídica. Els absol, per tant, del delicte d’organització criminal pel qual els havia acusat inicialment VOX. Absol de tots els delictes a l’expresidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya. Corominas, Simó, Barrufet i Guinó recorreran la sentència davant el Tribunal Suprem i, per tant, aquesta no esdevé ferma. D’altra banda, la vista al Suprem de la causa contra el també exmembre de la Mesa i diputat del Congrés Joan Josep Nuet tindrà lloc al març del 2021.

Entrada 829
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí