20200209
9 febrer 2020

Transcendeix que el TC havia bloquejat deliberadament els recursos d’empara dels presos de l’1-O sobre la presó preventiva perquè no poguessin arribar al TEDH abans del judici

Vulneracions:En protesta, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull havien iniciat una vaga de fam contra aquest bloqueig, ja que això els impedia dirigir-se al Tribunal Europeu de Drets Humans per a qüestionar el seu empresonament preventiu. A les portes del judici, el Tribunal Constitucional ja havia admès a tràmit tots els recursos presentats pels presos (una trentena), però no n’havia resolt cap, encara que alguns feia més d’un any que havien estat interposats. Es tractava d’una estratègia del tribunal per evitar que els casos arribessin al TEDH abans del judici.

Entrada 771
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí