20200211
11 febrer 2020

El TC torna a instar la Fiscalia investigar la Mesa del Parlament per haver-lo desobeït

Vulneracions:El Tribunal Constitucional anul·la els acords de la Mesa de 29 d’octubre de 2019 d’admissió a tràmit de la resolució de la CUP refermant el compromís amb el dret a l’autodeterminació. D’altra banda, demana a la Fiscalia que investigui al president de la Mesa del Parlament Roger Torrent (ERC) i als membres Josep Costa (JxCat), Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC) per haver permès la votació d’aquesta resolució el 12 de novembre malgrat que havia estat suspesa pel TC. Al setembre de 2022, el Tribunal Constitucional estima el recurs d’empara presentat per Ciutadans contra l’acord i considera que se’ls ha vulnerat el seu dret a exercir les funcions representatives amb els requisits que assenyalen les lleis i el dret dels ciutadans a participar als afers públics a través dels seus representants. El TC també anul·la les decisions i actuacions del Parlament de 7, 8 i 12 de novembre de 2019. Els magistrats Juan Antonio Xiol Ríos i Ramon Sáez Valcárcel emeten vots particulars.

Entrada 773
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí