20211014
14 octubre 2021

Set independentistes que van participar en la mobilització per la investidura fallida de Puigdemont s’enfronten a una pena d’entre dos i quatre anys de presó

Vulneracions:Envien a judici set independentistes que es van mobilitzar davant el Parlament de Catalunya el 30 de gener de 2018, quan s’havia de fer el ple d’investidura de Carles Puigdemont. La Fiscalia demana entre dos i quatre anys de presó i els acusa d’haver agredit i lesionat agents dels Mossos d’Esquadra. La Generalitat, que exerceix d’acusació particular, demana penes de dos anys per desordres públics. Un dels acusats és Josant Valverde que va ser detingut el 25 de setembre de 2019 a Vilanova i la Geltrú, ja que no havia estat identificat durant la manifestació de la investidura sinó a la del 21 de desembre de 2018 contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. La vista oral es celebra el 25 de novembre però s’ajorna el judici perquè finalment la Generalitat s’aparta de la causa i s’acabarà celebrant el 22 de novembre de 2022.

Entrada 980
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí