20211007
7 octubre 2021

El TC avala la suspensió de Puigdemont com a diputat del Parlament

Vulneracions:El Ple del Tribunal Constitucional avala la decisió de l’instructor de la causa de l’1-O Pablo Llarena de març de 2018 de suspendre com a diputat del Parlament de Catalunya a Carles Puigdemont una vegada processat per rebel·lió i en aplicació de l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal. Tot i que, en la sentència contra els presos de l’1-O, el Tribunal Suprem va acabar descartant el delicte de rebel·lió per manca de violència, el fet de mantenir-los processats per aquest delicte havia permès excloure’ls dels seus càrrecs públics abans de la condemna. De fet, després de la sentència del Suprem el 14 d’ocutubre de 2019, que no afectava Puigdemont, la seva suspensió havia estat aixecada i aquest havia recuperat els seus drets com a diputat fins la seva renúncia per prendre l’escó al Parlament Europeu.

Entrada 976
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí