20211014
14 octubre 2021

El Tribunal de Comptes rebutja l’aval de 5,4 milions d’euros de l’ICF per les fiances dels exmembres del Govern

Vulneracions:El Tribunal de Comptes rebutja l’aval de l’Institut Català de Finances per les fiances dels exmembres del Govern i exalts càrrecs a qui el tribunal reclama 5,4 milions d’euros, el mateix dia que PP i el govern espanyol es posen d’acord per renovar aquest òrgan i apartar-ne els membres actuals. El rebuig de l’aval implica que comenci la fase d’embargament als implicats, entre els quals hi ha Carles Puigdemont, Artur Mas, Oriol Junqueras, Andreu Mas-Colell, Raül Romeva, Francesc Homs, els exsecretaris generals de Presidència Joaquim Nin i Jordi Vilajoana, l’exsecretari general d’Exteriors Aleix Villatoro, l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, les ex interventores Mireia Vidal i Rosa Vidal i exdelegats de la Generalitat de diversos països. Per tal d’evitar l’aval de comptes corrents o nòmines dels afectats es cobreix la fiança amb aportacions d’ERC i Junts, amb immobles propietat de Mas, Homs i Vilajoana (que ja havien estat embargats per les despeses del 9-N) i amb avals de patrimoni d’alguns dels afectats.

Entrada 978
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí