20211015
15 octubre 2021

L’exalcalde de Dosrius i un regidor del municipi declaren al jutjat de Mataró

Vulneracions:



Marc Bosch, exalcalde de Dosrius (Maresme), i Eduard Garcia, regidor del municipi, declaren al Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró investigats per un possible delicte de “desobediència i resistència greu” durant el referèndum de l’1-O. La declaració de l’alcalde i el regidor s’havia previst pel 2018 però s’ha ajornat fins a tres ocasions, la darrera vegada el 28 de juny de 2021. Bosch havia resultat ferit durant les càrregues de la policia en una escola del municipi i havia presentat, juntament amb Garcia, una denúncia als Mossos d’Esquadra per les lesions que van patir durant la càrrega policial que l’1-O. El mateix jutjat investiga uns 40 guàrdies civils per les càrregues a la localitat aquell dia. L’Associació de Juristes pels Drets Humans denuncia la manca de col·laboració de la Fiscalia durant el procés, atès que no ha comparegut ni una sola vegada a les diligències.

Entrada 981
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí