20211014
14 octubre 2021

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya imposa el 25% de castellà com a mesura cautelar a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar

Vulneracions:Uns pares de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar havien sol·licitat al Conseller d’Educació un mínim del 50% de castellà a l’escola, que va ser desestimat. Els pares presenten recurs al TSJC on demanen almenys un 25% hores lectives en castellà i el tribunal imposa la mesura cautelar. Durant els mesos següents, famílies del centre presenten recursos contra la mesura cautelar que són finalment desestimats. El 7 de juliol de 2022, Òmnium Cultural presenta un recurs contra les mesures cautelars en nom d’una trentena de famílies del centre demanant-ne la revocació. Òmnium considera que hi ha hagut un canvi de circumstàncies que en justifica la revocació després que el TSJC hagi donat trasllat a les parts en el marc del cas de l’execució de la sentència del 25% de castellà a les escoles per si consideren pertinent el plantejament d’una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional.

Entrada 979
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí