20211021
21 octubre 2021

El Govern espanyol tanca l’acord de la renovació del Tribunal Constitucional i del Tribunal de Comptes amb el Partit Popular

Vulneracions:L’acord consisteix en la renovació de quatre membres del Tribunal Constitucional, dels dotze membres del Tribunal de Comptes, del Defensor del Poble i del director i adjunt de l’Agència de Protecció de Dades. L’11 de novembre, el Congrés dels Diputats d’Espanya valida l’acord. Entre els nous membres del Tribunal Constitucional es troben Concepción Espejel i Enrique Arnaldo, ambdós proposats pel Partit Popular. Malgrat que serà validat pel Congrés, el nomenament d’Enrique Arnaldo generarà controvèrsia per, entre d’altres coses, la seva afinitat amb la Fundació FAES i perquè va ser investigat pel cas Palma Arena. Concepción Espejel havia estat recusada al cas Gürtel per la seva afinitat amb el Partit Popular. Al desembre, alguns dels líders independentistes amb recursos d’empara pendents davant el Tribunal Constitucional demanaran recusar Espejel i Arnaldo, però el Tribunal ho desestimarà.

Entrada 982
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí