20211027
27 octubre 2021

Detingut l’exvicepresident del Parlament Josep Costa

Vulneracions:Els Mossos d’Esquadra detenen l’exvicepresident de la Mesa del Parlament Josep Costa per ordres de la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret que instrueix la causa contra l’expresident del Parlament, Roger Torrent, i dos altres exmembres de la Mesa per haver permès, el 2019, dues votacions al Ple on es reivindicava el dret a l’autodeterminació i es reprovava la Monarquia. La detenció s’ha ordenat davant la negativa de Costa de comparèixer davant la magistrada perquè considera que no hi està obligat. Després d’acollir-se al seu dret a no declarar, Costa queda en llibertat. L’exvicepresident recusa la instructora i recorre la seva detenció, però la recusació serà inadmesa i els recursos desestimats. El 29 de novembre Costa presenta una querella contra Alegret per detenció il·legal.

Entrada 983
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí