20211004
4 octubre 2021

El tribunal de Sardenya deixa en suspens el procediment de l’euroordre contra Puigdemont a l’espera de la justícia europea

Vulneracions:Carles Puigdemont compareix davant el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Sardenya) en el procediment d’extradició iniciat arran de la seva detenció el 23 de setembre quan es trobava a l’illa en execució de l’euroordre dictada per l’instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena. El tribunal decideix suspendre la decisió fins que el Tribunal de Justícia de la UE es pronunciï, d’una banda, sobre les qüestions prejudicials plantejades per Llarena i, de l’altra, sobre el recurs en relació a l’aixecament de la seva immunitat al Parlament Europeu. Per altra banda, Llarena avisa a la justícia italiana que les euroordres contra Antoni Comín i Clara Ponsatí, que s’han desplaçat a Sardenya per donar suport a Puigdemont, també estan actives, però no són detinguts en cap moment. Puigdemont, Comín i Ponsatí tornen a demanar al Tribunal General de la UE que se’ls restableixi la immunitat de manera cautelar atesos els intents de Llarena d’extradir-los.

Entrada 975
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí