20230208
8 febrer 2023

Relatories de l’ONU demanen a Espanya que deixi de perseguir ERC

Vulneracions:Els Relators especials sobre els drets a la llibertat de reunió pacífica i d’associació, el dret a la llibertat d’opinió i d’expressió, la independència de magistrats i advocats, la promoció dels drets humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme i el Vicepresident del Grup De Treball Sobre La Detenció Arbitrària de l’ONU dirigeixen una sèrie de demandes al govern espanyol. Demanen que proporcioni informació sobre les mesures preses per a posar fi a persecució i estigmatització contra les persones que pertanyen a ERC, i per a garantir-ne un procés degut. A més, també demana informació sobre les al·legacions que Junqueras i Romeva van ser objectes d’un règim penitenciari “més suau”, que se’ls oferia en cas de penediment. A banda de membres d’ERC, l’informe també recull el cas de Pol Serena, condemnat per la seva participació a una manifestació postsentència. El 4 d’abril, l’estat espanyol respon la carta i assegura que la “situació política a Catalunya no representa en aquests moments un desafiament per l’estat de dret gràcies a l’evident millora de la situació política i institucional”.

 

Entrada 1145
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí