20230130
30 gener 2023

Descobert un nou policia infiltrat als moviments socials i independentista de Barcelona

Vulneracions:La Directa revela que un altre agent de la Policía Nacional, que es feia anomenar Daniel Hernández Pons, s’hauria infiltrat en aquests moviments durant tres anys. L’infiltrat va presentar-se per primer cop al gimnàs del centre social okupat “La Cinètika” al 2020, hauria participat també en les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél i, com a mínim, també va estar present a un dels desallotjaments de Meridiana Resisteix, per exemple. El policia hauria establert relacions sexeafectives amb dones que li facilitaven la seva participació en assemblees, jornades i manifestacions. Les informacions es publiquen després que el Ministeri de l’Interior assegurés a l’estiu de 2022 que les infiltracions ja havien cessat, i que l’Audiència Nacional desestimés el recurs interposat per Òmnium al cas. Tanmateix, el reportatge assegura que l’infiltrat continuava actiu al gener de 2023. Cinc dones activistes presenten una querella pels delictes d’abús sexual, contra la integritat moral, revelació de secrets i impediment d’exercici de drets cívics. Setmanes després, la Directa en revela el cas del policia espanyol que, amb el nom fals de Ramón Martínez Hernàndez, es va infiltrar al moviment popular i antifeixista de València.

Entrada 1142
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí