20230117
17 gener 2023

Dos càrrecs municipals de Pineda de Mar accepten un any de presó i un d’inhabilitació per l’expulsió d’agents de policia espanyola durant l’1-O

Vulneracions:La Fiscalia acusava l’extinent de batlle Carme Aragonès (PSC), el tinent de batlle Jordi Masnou (PSC) i el cap de la policia local Carles Santacreu, inicialment, d’un delicte de coaccions, i els hi demanava una pena de tres anys de presó. Segons el relat del fiscal, els acusats es van presentar de manera “irregular” a l’hotel on s’allotjaven els policies. Un cop allà, van demanar d’entrevistar-se amb direcció i va instar als policies a desallotjar l’hotel. Finalment, segons el fiscal, el gerent de la cadena hotelera, després que el tinent li digués que faria tot allò que calgués per tancar-li els hotels, va redactar una carta on deia que es trobaven obligats a desallotjar els policies abans de les 16.00 el dia 3 d’octubre. Aragonès i Masnou accepten les penes d’un any de presó i un d’inhabilitació, però el judici continua respecte de Santacreu, que serà absolt uns dies després.

Entrada 1140
Vols cercar més casos?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Esdeveniments polítics
Institucions
Organitzacions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí