20230125
25 gener 2023

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona tanca la instrucció per les càrregues policials de l’1-O a Barcelona i segueix el procediment contra quaranta-cinc policies

Vulneracions:El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials de l’1-O a Barcelona, considera que l’actuació policial va ser “clarament desproporcionada en general” i que certes actuacions dels agents, com colpejar a la cara a les persones o llençar-les escales avall, quan queien sobre d’altres persones, no resultava compatible amb “cap criteri de proporcionalitat”. El magistrat exposa que els fets podrien ser constitutius no només de delictes lleus o menys lleus de lesions, però també del delicte de tortura o del delicte contra la integritat moral comesa per autoritat o funcionari públic. Òmnium Cultural recorre contra la resolució, i demana que s’investigui onze policies espanyols més i s’ampliï la investigació d’un dotzè agent.

Entrada 1141
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí