20230112
12 gener 2023

Pablo Llarena modifica el processament a la causa contra els líders de l’1-O

Vulneracions:El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena dicta nova interlocutòria de processament contra Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Marta Rovira a la causa contra els líders de l’1-O. El magistrat elimina la sedició i la substitueix per la desobediència, el mateix dia d’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal que n’eliminava el delicte i introduïa el delicte de desordres públics. A la interlocutòria, Llarena critica la reforma perquè considera que pràcticament despenalitza els fets de 2017. En canvi, Llarena manté el processament pel tipus agreujat de malversació, malgrat que la reforma del Codi Penal preveu uns nous subtipus atenuats del delicte. Així mateix, dicta noves ordres de detenció nacionals i retira les euroordres i ordres de detenció internacionals vigents contra tots i diu que no n’emetrà de noves a la espera de les decisions sobre la immunitat i les qüestions prejudicials pendents al TJUE contra els processats. Els dies vinents, la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat recorreran contra la interlocutòria, i demanaran el processament, a més, pel delicte de desordres públics agreujats per Puigdemont, Comín i Ponsatí. En el cas de Rovira, només l’Advocacia demanarà desordres. El 21 de març, Llarena en desestima tots els recursos en una nova interlocutòria. El magistrat en confirma així els processaments, i la defensa de Puigdemont, Comín i Ponsatí hi tornen a presentar recurs.

Entrada 1139
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí