20230110
10 gener 2023

El Tribunal de Comptes rebutja d’arxivar la causa per les despeses de la Generalitat en polítiques d’acció exterior entre 2011 i 2017

Vulneracions:Les defenses d’una trentena d’exalts càrrecs de la Generalitat encausats n’havien demanat l’arxivament a l’audiència prèvia, que va tenir lloc el 15 de desembre de 2022. Les defenses, a més, havien posat en relleu el fet que els fets havien prescrit o que havien estat jutjats per la via penal, com el procés per la consulta del 9-N o els investigats als jutjats d’instrucció número 13 i 18 de Barcelona. La consellera Elena Ernáez respon que, entre d’altres coses, “regeix la regla general de la compatibilitat entre la jurisdicció penal i comptable”. La consellera també descarta reclamar al Jutjat d’Instrucció número 13 que s’inhibeixi al Tribunal de Comptes per la responsabilitat civil de les quantitats reclamades i ja dipositades, atès que considera que la jurisdicció penal és sempre preferent i no es produeix cap vulneració del principi “non bis in idem”. Al novembre de 2023, el tribunal comença el judici i fa públic, el 29 de maig de 2024, un dia abans que es preveu que s’aprovi la Llei d’Amnistia, que el cas està vist per sentència. La fiscalia reclama una responsabilitat comptable de 3,2 milions d’euros i Societat Civil Catalana de 4,9.

Entrada 1137
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí