20221227
27 desembre 2022

El CGPJ nomena finalment dos nous magistrats del TC

Vulneracions:Malgrat que la reforma del nomenament de magistrats del TC designats pel Consell General del Poder Judicial no s’ha pogut aprovar degut a la suspensió acordada pel propi tribunal, el Ple del CGPJ escull per unanimitat dos nous membres del TC. L’acord arriba després que el sector progressista renunciï al seu candidat, José Manuel Bandrés, i accepti la proposta del sector conservador de nomenar al president de la Sala Tercera del Tribunal Suprem, César Tolosa, de tendència conservadora, i a la expresidenta de la Sala Quarta María Luisa Segoviano, de tendència progressista. Un cop designats, el TC en validarà el nomenament juntament amb el dels dos magistrats designats al novembre pel Govern espanyol, Juan Carlos Campo, exministre de Justícia espanyol, i Laura Díez, exalt càrrec del Govern de Pedro Sánchez, i que el Constitucional no havia validat a l’espera dels nomenaments del CGPJ.

Entrada 1136
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí