20221215
15 desembre 2022

El Congrés aprova la reforma del Codi Penal

Vulneracions:La reforma rep el suport de PSOE, Unidas Podemos, ERC, PDECat, PNB i EH Bildu. S’hi oposen Junts, la CUP i VOX. PP i Cs no hi voten. La reforma suprimeix la sedició i esmena el delicte de desordres públics, ampliant-ne les conductes i imposant-hi penes més dures en alguns casos. La reforma també modifica el delicte malversació, que el distingeix entre tres nivells. Primer, una modalitat l’apropiació del patrimoni públic amb ànim de lucre. Segon, una altra que requereix l’ús temporal de béns públics sense ànim d’apropiar-se’ls i amb el seu posterior reintegrament i finalment, un desviament pressupostari o despeses de difícil justificació. La reforma s’aprova al Senat el 22 de desembre i entra en vigor el 12 de gener de 2023.

Entrada 1134
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí