20221219
19 desembre 2022

El Tribunal Constitucional suspèn la tramitació de la proposta de modificació del nomenament dels seus membres

Vulneracions:El Govern espanyol (PSOE i Unidas-Podemos) havia aprofitat la tramitació de la reforma del Codi Penal per introduir una proposta per canviar el procés de nomenament dels magistrats del Tribunal Constitucional designats pel Consell General del Poder Judicial, per tal de desencallar la substitució de Pedro González-Trevijano i Antonio Narváez, amb el mandat caducat des de juny. La proposta s’aprova al Congrés de Diputats el 15 de desembre, però abans que es pugui votar al Senat juntament amb la reforma del Codi Penal, el Constitucional en suspèn la tramitació de manera cautelar arran d’un recurs d’empara presentat pel PP, impedint-ne per tant l’aprovació. Els propis González-Trevijano i Narváez participen en la decisió sobre la suspensió després de de que el TC decideixi en contra de la seva recusació, demanada per PSOE i Unidas Podemos, també amb la seva participació.

Entrada 1135
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí