20230208
8 febrer 2023

La policia espanyola deté sis militants de l’Esquerra Independentista, Arran i del SEPC

Vulneracions:No se’ls havia notificat l’obertura d’un procés judicial previ. Els detinguts són veïns de l’Urgell i del Pla d’Urgell. El col·lectiu Alerta Solidària denuncia que els militants feia un any que eren espiats. Les detencions són pels delictes de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte ambiental i furt. Els confisquen dels seus telèfons mòbils i dispositius informàtics. La Policía Nacional n’havia demanat també l’entrada i escorcoll dels domicilis, però el Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ho denega. Els alliberen vint-i-quatre hores després, un cop havent passat a disposició judicial. El jutjat, finalment, els manté la causa pels delictes de danys, desordres públics i amenaces.

Entrada 1144
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí