20230213
13 febrer 2023

El Tribunal Suprem manté les penes d’inhabilitació als líders de l’1-O condemnats per malversació malgrat la reforma del Codi Penal

Vulneracions:Un cop en vigor la reforma del Codi Penal que suprimeix el delicte de sedició i en modifica la malversació, la Sala Segona del Tribunal Suprem dicta interlocutòria de revisió de les penes dels condemnats a presó a la causa contra els líders de l’1-O. L’indult als condemnats va ser parcial, només respecte de les penes de presó, i no les d’inhabilitació. La Sala, encapçalada per Manuel Marchena, suprimeix la condemna per sedició a tots els condemnats, aplica el delicte de desordres públics només a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i a la resta el delicte de desobediència, mantenint el criteri que Llarena ha aplicat a Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig. D’aquesta manera, queden extingides les penes d’inhabilitació dels líders que no havien estat condemnats per malversació: Cuixart, Sànchez, Rull, Forn i Forcadell es consideren complertes. Per altra banda, tot i la reforma del delicte de malversació, Marchena manté les mateixes penes d’inhabilitació de Junqueras, Romeva, Turull i Bassa, perquè considera que en l’organització i celebració de l’1-O va haver-hi ànim de lucre.

Entrada 1146
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí