20221111
11 novembre 2022

PSOE i Unidas Podemos presenten una proposició de llei orgànica que elimina el delicte de sedició i modifica el delicte de desordres públics

Vulneracions:L’Exposició de Motius de la proposta considera que el caràcter obsolet del delicte i la discrepància amb la legislació d’altres països aconsellin suprimir la sedició i reformar altres delictes. La proposta també inclou la reforma del delicte de desordres públics. En primer lloc, introdueix l’element de la intimidació al delicte i tipifica com a delicte l’obstaculització de vies públiques ocasionant un perill per a la vida o salut de les persones o la invasió d’instal·lacions o edificis. El subtipus agreujat preveu unes penes de 3 a 5 anys quan els actes duguin a terme per una multitud que de número, organització i propòsit siguin idonis per a afectar greument a l’ordre públic. Introdueix també penes d’inhabilitació de 6 a 8 anys per al subtipus agreujat. En dies posteriors, el president del govern espanyol Pedro Sánchez diu a una entrevista a La Vanguardia que està convençut que Carles Puigdemont compareixerà davant la justícia espanyola i que haurà de retre comptes pels “delictes comesos al 2017” i Nadia Calviño parla, a una altra entrevista, de: “la dificultat d’aconseguir l’extradició de Puigdemont, que és l’objectiu que tenim tots”.

Entrada 1117
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí