20221110
10 novembre 2022

El Tribunal Suprem ordena repetir el judici de la causa contra els membres de la Mesa de l’1-O per manca d’imparcialitat de dos dels jutges

Vulneracions:El Tribunal Suprem anul·la el judici i la sentència que condemnava per desobediència Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Lluís Corominas. El judici haurà de celebrar-se amb uns jutges diferents que els que van dictar la sentència inicial. El Tribunal arriba a aquesta conclusió a l’estimar manca d’imparcialitat per part de Jesús María Barrientos i Carlos Ramos, dels quals s’havia denegat la recusació durant el procediment. Els magistrats van formar part del tribunal que va admetre a tràmit les querelles i va resoldre recursos de súplica durant el procediment. El TS també considera que l’altre magistrat que formava el tribunal que els va jutjar, Jordi Seguí, es troba a la mateixa situació que Barrientos i Ramos.

Entrada 1116
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí