20221103
3 novembre 2022

La Junta Electoral Central respon a la Presidenta del Parlament Europeu que Puigdemont, Comín, Ponsatí i Solé no han adquirit la condició plena d’eurodiputats

Vulneracions:La JEC respon així a un escrit enviat per la Presidenta del Parlament Europeu Roberta Metsola el 22 de setembre de 2022. L’escrit sol·licitava aclariment sobre el fet que la Junta Electoral Central només hagués notificat oficialment al Parlament Europeu 55 diputats electes, en comptes dels 59 que correspon a l’Estat espanyol. La JEC respon que els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí (Lliures per Europa) i Jordi Solé (ERC) no han adquirit la condició plena de diputats del Parlament Europeu al no haver jurat o promès acatar la Constitució Espanyola davant la JEC, amb la suspensió dels seus drets i prerrogatives en els mateixos termes.

Entrada 1115
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí