20221115
15 novembre 2022

El Tribunal Constitucional desestima un dels recursos d’empara de Carles Puigdemont i Toni Comín contra les decisions de la JEC en relació a la seva condició d’eurodiputats

Vulneracions:El recurs s’havia interposat el 16 de novembre contra les decisions de la JEC, confirmades pel Tribunal Suprem, de no incloure els dos eurodiputats a la llista de diputats electes enviada al Parlament Europeu. El dia 29, el Tribunal Constitucional desestima un altre recurs contra les decisions de la JEC que rebutjava la validesa de la promesa no presencial d’acatament de la Constitució. El Tribunal Constitucional considera que el recurs ha perdut el sentit perquè a la pràctica ambdós venen exercint lliurement les seves funcions com a diputats per decisió del Parlament Europeu. La resolució dels recursos es produeix poc després que el 3 de novembre, la JEC respongués a la Presidenta del Parlament Europeu Roberta Metsola que ambdós, així com Clara Ponsatí (Lliures per Europa) i Jordi Solé (ERC), no han adquirit la condició plena de diputats del Parlament Europeu.

Entrada 1119
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí