20221116
16 novembre 2022

Es celebra el judici contra Roger Verdaguer, detingut durant les protestes contra la inhabilitació del president Quim Torra

Vulneracions:Roger Verdaguer havia participat a un tall a la C-58 el 28 de setembre de 2020 en una protesta contra la inhabilitació de Quim Torra i es va negar a identificar-se als Mossos durant el moment de la detenció. Els Mossos van obtenir les seves dades posteriorment quan van registrar-li el telèfon sota ordre judicial. La Fiscalia li demana ara una pena de 12 mesos de presó i 5.000 euros de multa o bé 6 mesos de presó pels delictes de desobediència i resistència contra l’autoritat. El dia del judici, l’acusat estripa la citació judicial davant d’un jutjat de Terrassa. Verdaguer li diu a la jutgessa que no té autoritat moral per a jutjar-lo: “perquè el poder judicial ha trencat la democràcia en imposar-se al poder legislatiu”.

Entrada 1122
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí