20221115
15 novembre 2022

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya absol Roger Torrent i tres exmembres de la Mesa del Parlament del delicte de desobediència

Vulneracions:El TSJC absol l’expresident de la Mesa del Parlament de Catalunya Roger Torrent, l’exvicepresident primer Josep Costa, l’exsecretari primer Eusebi Campdepadrós i l’exsecretària quarta Adriana Delgado. El TSJC interpreta, entre d’altres coses, que allò que el Tribunal Constitucional havia prohibit era continuar el procés polític d’independència, voler materialitzar o exercir l’autodeterminació i continuar rebutjant Felip VI pel discurs del 3 d’octubre de 2017. En canvi, al moment de ser adoptats els acords d’admissió a tràmit de la Mesa només es volia parlar de l’autodeterminació com a mera proclama política, però sense intenció de materialitzar-la. A més, el TSJC exposa que les interlocutòries del TC van ser posteriors als acords, així doncs, no podien desobeir quelcom que encara no coneixien. Finalment, el TSJC no troba ni que els acusats tinguessin coneixement ni que volguessin desobeir el mandat del TC. La magistrada Marta Pesqueira emet un vot particular on “condemna” els acusats a penes de multa. Josep Costa anuncia que recorrerà contra la sentència fins arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans, atès que, entre d’altres coses, el TSJC desestima a la sentència que els acusats tinguin inviolabilitat parlamentària. La Fiscalia també recorre contra la sentència.

Entrada 1120
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí