20220425
25 abril 2022

L’Audiència Provincial de Lleida revoca parcialment l’arxivament de les càrregues de l’1-O al centre cívic de la Mariola respecte d’Enric Sirvent

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida n’havia decretat l’arxivament dues vegades i l’Audiència s’hi havia oposat. En aquest cas, acorda la continuació del procediment respecte de l’agent de la Policía Nacional que hauria agredit a Enric Sirvent, que va rebre una puntada de peu als genitals i a continuació va patir una aturada cardiorespiratòria, per un presumpte delicte de lesions. En canvi, es confirma l’arxivament respecte de tres altres agents, i respecte dels delictes contra la integritat moral ni d’omissió del deure de socors. A l’octubre, Òmnium Cultural, que exerceix l’acusació particular del cas, demana tres anys de presó a l’agent pel delicte de lesions amb l’agreujant de motius ideològics i prevalença de caràcter públic. Al març de 2023, s’obre judici oral contra l’agent que hauria agredit Sirvent.

Entrada 1042
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí