20220418
18 abril 2022

Citizen Lab i The New Yorker destapen el Catalangate

Vulneracions:El grup de recerca de la Universitat de Toronto CitizenLab i Ronan Farrow, periodista del digital The New Yorker, publiquen dos articles on exposen el “Catalangate“, una operació mitjançant la qual almenys 65 polítics, personalitats, activistes i advocats independentistes haurien estat víctimes d’espionatge pels programaris Pegasus i/o Candiru. Entre les víctimes es troben els eurodiputats Toni Comín, Jordi Solé i Diana Riba, l’advocat Gonzalo Boye, i persones de l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont i l’eurodiputada Clara Ponsatí. La llista de víctimes inclou també el president de la Generalitat Pere Aragonès, l’expresident Quim Torra i persones de l’entorn de Jordi Cuixart. Els experts afirmen que hi ha prou evidències per a concloure que l’Estat espanyol és darrere l’operació.

Entrada 1040
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí