20220411
11 abril 2022

L’Audiència Provincial de Barcelona absol un agent dels Mossos d’Esquadra d’haver ferit un manifestant durant les protestes contra la visita de Felip VI el 2018

Vulneracions:Els fets haurien succeït durant el sopar inaugural del Mobile World Congress al Palau de la Música el 25 de febrer de 2018. L’acusació particular, exercida pel manifestant agredit, al·legava que l’agent de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra l’havia colpejat al cap durant la manifestació. L’acusació demanava una pena de 5 anys de presó i d’inhabilitació per un delicte de lesions amb l’agreujant d’abús de superioritat i de prevalença de càrrec públic. L’Audiència Provincial de Barcelona absol l’agent perquè considera que si hi ha el mínim dubte sobre la causa i autor de la lesió, l’obligació del Tribunal és dictar-ne l’absolució. Un dels magistrats emet un vot particular, on considera que els testimonis són prova suficient de l’autoria dels fets.

Entrada 1038
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí