20220408
8 abril 2022

El Tribunal de Comptes accepta ara els avals de l’Institut Català de Finances i critica durament la instructora que els va denegar

Vulneracions:El Tribunal ha rectificat la seva decisió i accepta ara els avals de 5,4 milions d’euros de l’ICF a la causa contra 34 exmembres i exalts càrrecs del Govern per l’acció exterior de la Generalitat entre els anys 2011 i 2017, després d’haver-los rebutjat a l’octubre de 2021. La ponent de la nova resolució, María del Rosario García, juntament amb Diego Íñiguez, ambdós del sector progressista, van rebutjar una resolució preparada per Rebeca Laliga, del sector conservador, on es pretenia ratificar la decisió prèvia. La nova interlocutòria és molt crítica amb la delegada instructora, Esperanza García, qui va rebutjar els avals a l’octubre de 2021. La resolució considera que García va emetre una resolució “sense contingut jurídic”, que partia d’un procés deductiu “irracional o absurd” i estava “construït sobre la premissa errònia de l’atribució de funcions judicials”. A més, critica el fet que s’atribueixi “dol o culpa” a l’actuació dels encausats. Finalment, la ponent considera que la interpretació de la resolució prèvia “incorre en errors manifestos”. Segons la ponent: “l’error ha estat de tal índole que no pot ser consagrat per aquesta sala”, atès que lesionaria el dret a la tutela judicial efectiva i generaria indefensió.

Entrada 1037
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí