20220407
7 abril 2022

El Tribunal Constitucional desestima el recurs d’empara de Josep Costa contra l’admissió a tràmit de la querella contra els exmembres de la Mesa del Parlament

Vulneracions:El Tribunal Constitucional considera que a l’exvicepresident del Parlament de Catalunya Josep Costa no se li van vulnerar els seus drets atès que els fets inclosos a la querella presentada per la Fiscalia contra els exmembres de Mesa (haver tramitat iniciatives parlamentàries on es reivindicava el dret a l’autodeterminació i es reprovava la monarquia espanyola) no troben empara en la inviolabilitat parlamentària. De la mateixa manera, el Tribunal argumenta que no se li ha vulnerat tampoc el dret a la tutela judicial efectiva. Els magistrats Juan Antonio Xiol Ríos, María Luisa Balaguer Callejón i Ramon Sáez Valcárcel emeten vots particulars.

Entrada 1036
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí