20220404
4 abril 2022

El Tribunal Constitucional considera que se li ha vulnerat el dret a la tutela judicial efectiva a un menor atropellat pels Mossos durant les protestes postsentència al sobreseure el seu cas, que tornaran a sobreseure

Vulneracions:La representació del menor que va ser atropellat per una furgoneta dels Mossos d’Esquadra durant les protestes postsentència va recórrer en empara al Tribunal Constitucional per vulneració del dret a la tutela judicial efectiva. El menor considerava que el fet que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona hagués declarat el sobreseïment de la causa al no haver-hi indicis suficients de responsabilitat criminal a l’actuació dels Mossos d’Esquadra vulnerava aquest dret. El Tribunal Constitucional estima el recurs i considera que se li ha vulnerat el dret a la tutela judicial efectiva al no haver fet una investigació suficient i eficaç. Finalment, el Tribunal anul·la les resolucions que sobreseien el cas i retrotrau les actuacions al moment anterior que foren dictades. Tanmateix, al gener de 2023, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona el sobreseu provisionalment.

Entrada 1034
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí