20220502
2 maig 2022

Ajornen el judici de la Sane, detinguda durant les protestes postsentència

Vulneracions:Els Mossos d’Esquadra van detenir la Sane el dia de la vaga general del 18 d’octubre de 2019, durant el tall de l’AP-7 a Sant Celoni. La Sane explica a una entrevista a VilaWeb que la detenció es va produir mentre es cremaven uns pneumàtics i ella corria quan va arribar la BRIMO. Un agent es va col·locar sencer sobre seu i ella va avisar que era a punt de cremar-se la cara perquè tenia davant els pneumàtics. Sane recorda, malgrat el trauma, comentaris sobre la seva aparença i sobre els catalans. La detenció dura nou hores i un any després, Sane s’assabenta que la Fiscalia li demana tres anys de presó pel delicte de desordres públics. L’única prova és la paraula dels agents, que diuen que va cremar la barricada. El judici estava previst pel dia 4 de maig, però dos dies abans, un jutjat de Granollers envia el cas a l’Audiència Provincial i el cas queda ajornat sine die. Es torna a fixar el 15 d’abril de 2024, però es suspèn a causa de l’imminent aprovació de la Llei d’Amnistia.

Entrada 1044
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí