20220707
7 juliol 2022

L’Audiència Provincial de Barcelona ordena repetir el judici contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O

Vulneracions:El 14 d’abril de 2021 el Jutjat Penal número 11 de Barcelona havia absolt els cinc membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O (Jordi Matas, Tània Verge, Marta Alsina, Marc Marsal i Josep Pagès) dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques. No obstant, l’Audiència Provincial estima el recurs d’apel·lació que va interposar el Ministeri Fiscal, anul·la la sentència i ordena la repetició del judici. L’Audiència considera, entre d’altres coses, que no hi ha hagut valoració ni contrast d’algunes proves rellevants a la sentència. El tribunal també indica que el jutjat haurà de reconsiderar la seva pròpia competència respecte de Tània Verge, atesa la seva condició d’aforada al ser consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i si enviar exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya només respecte d’ella o dels altres encausats.

Entrada 1078
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí