20220706
6 juliol 2022

El Tribunal General de la Unió Europea inadmet el recurs de Puigdemont i Comín contra la denegació d’Antonio Tajani de reconèixer-los com a eurodiputats

Vulneracions:Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín van recórrer contra dues decisions d’Antonio Tajani. La primera, la de no deixar-los entrar al Parlament com a eurodiputats i de suspendre’n la seva acreditació. La segona, la de no reconèixer-los com a eurodiputats, després que la Junta Electoral Central no els inclogués a la llista remesa al Parlament Europeu amb els eurodiputats electes. El Tribunal General de la Unió Europea considera que la primera decisió era provisional i no va produir efectes jurídics vinculants que afectessin els interessos dels demandants. En segon lloc, el TGUE també considera que ni el Parlament Europeu ni el seu president tenien cap discreció respecte de les conseqüències de la segona decisió, doncs es tractava de l’aplicació de la llei espanyola, reflectida a les comunicacions de la Junta Electoral Central. Tanmateix, el Tribunal considera que els eurodiputats gaudien d’immunitat des de la proclamació de resultats remesa al Parlament per la Junta Electoral Central el 13 de juny de 2019. Puigdemont i Comín recorren contra la decisió davant del Tribunal de Justícia. A l’abril de 2024, l’Advocat General, a la seva opinió, considera que hauria d’anul·lar-se la negativa de Tajani de reconèixer els dos eurodiputats la condició de diputat europeu el juny de 2019, així com la la sentència del TGUE en la mesura que es refereix a aquesta qüestió.

Entrada 1076
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí