20220701
1 juliol 2022

El TSJC es planteja dubtes seriosos sobre la validesa de les normes promulgades davant la sentència del 25% de castellà a les escoles

Vulneracions:Arran de la interlocutòria de 4 de maig que demanava l’execució forçosa de la sentència de 16 de desembre de 2020 que imposa el mínim del 25% de castellà als centres educatius catalans, el Parlament de Catalunya va aprovar un decret-llei i una llei. El decret-llei regula l’ús de les llengües oficials a l’ensenyament i disposa, entre d’altres coses, la inaplicació de percentatges a l’ensenyament i ús de les llengües. La llei determina el català com a llengua vehicular i el castellà com a llengua curricular. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que aquestes impossibiliten executar la sentència i considera que contradiuen el fonament constitucional que servia de base a la sentència on es reconeixia el castellà com a llengua vehicular i el percentatge del mínim del 25%. Per consegüent, el tribunal emplaça les parts perquè duguin a terme les seves al·legacions sobre la pertinència de plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional. Per consegüent, el tribunal decideix plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional.

Entrada 1074
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí