20220630
30 juny 2022

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya recusa el seu president Jesús María Barrientos al judici contra Torrent i la Mesa del Parlament

Vulneracions:El TSJC estima la recusació formulada per l’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament Josep Costa contra Jesús María Barrientos. Durant l’acte de Sant Raimon de Penyafort de 23 de febrer de 2018, organitzat per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el magistrat va abandonar la sala amb altres personalitats mentre Roger Torrent va pronunciar un discurs on va dir: “cal denunciar l’existència de presos polítics acusats per delictes inexistents de rebel·lió i sedició”. Costa al·legava aquest fet com un dels motius per a la recusació. El TSJC considera que la imparcialitat de Barrientos es troba compromesa per aquest fet, doncs, entre d’altres coses, es tracta d’una manifestació de rebuig i reprovació de manera pública a Torrent, que és un dels acusats. El 3 d’agost la Sala estima també la recusació formulada per Costa contra el magistrat Carlos Ramos, arran de les seves manifestacions contra Costa en el marc de l’incident de recusació. El Ministeri Fiscal recorre contra aquesta última decisió i el TSJC la confirma a l’octubre, un cop celebrat el judici. A més, Josep Costa presenta un recurs d’alçada al Consell General del Poder Judicial contra la decisió del mateix Barrientos de proposar els magistrats suplents que jutjaran els acusats que finalment s’inadmet.

Entrada 1071
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí