20220701
1 juliol 2022

El Jutjat Central Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional nega responsabilitat patrimonial de l’Estat en la detenció del batlle de Verges Ignasi Sabater

Vulneracions:El Jutjat Central Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional nega responsabilitat patrimonial de l’Estat en la detenció del batlle de Verges Ignasi Sabater. Sabater (CUP) havia dut a terme aquesta reclamació arran de la seva detenció el 16 de gener de 2019 per la seva suposada participació als talls del TGV de l’estació de Girona. El batlle no hi era a la protesta aquell dia i el seu cas va acabar arxivant. El dia de la detenció, dos agents de la Policía Nacional encaputxats van detenir el batlle al seu garatge i van trencar-li un os del canell que va portar-lo a estar 164 dies de baixa. Al cotxe de policia, els agents van humiliar Sabater. El batlle denuncia també que en un primer moment, no deixaven entrar el seu advocat, Benet Salellas, si no s’expressava en castellà. Arran d’aquests fets, Sabater presenta al Jutjat Central Contenciós Administratiu una reclamació de responsabilitat patrimonial per la lesió al canell, que és desestimada. El tribunal considera, entre d’altres, que la detenció es va dur a terme en un clima “d’alta tensió” i de “forcejament amb l’actor” i que “no es d’estranyar” que la col·locació de les manilles pogués lesionar-lo, quan ell va donar un cop, amb o sense intenció, a un dels policies al rostre que va causar-li contusions. El batlle anuncia la interposició d’un recurs al Tribunal Constitucional contra la sentència.

Entrada 1073
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí