20220628
28 juny 2022

El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna Espanya per filtrar dades de jutges catalans al diari La Razón pel 9-N

Vulneracions:El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna Espanya per haver violat el dret a la privacitat i la vida familiar dels demandants. El 2014, en el marc del referèndum del 9-N, 33 jutges catalans van signar un manifest a favor del dret a decidir de Catalunya. Com a resposta a això, la Razón va publicar un article titulat: “La conspiració dels trenta-tres jutges sobiranistes”, que incloïa dades personals d’aquests jutges (noms i cognoms, fotografies, tribunals on treballaven i comentaris de les seves opinions polítiques), obtingudes de les bases de dades policials del DNI. 20 dels 33 jutges recorren fins al TEDH. El TEDH considera que l’existència dels informes amb les dades va vulnerar aquest dret atès que no existia cap previsió legal que autoritzés obtenir aquests informes sense connexió amb cap delicte. En segon lloc, el TEDH troba que les fotos i la informació sí que van ser extretes de bases de dades policials i que Espanya no va dur a terme certes mesures d’investigació útils per a posar remei a aquesta vulneració d’aquest dret. El mateix dia, els jutges demanen la reobertura del seu cas a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Entrada 1070
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí