20220712
12 juliol 2022

El Tribunal Constitucional declara inconstitucionals els acords del Ple i de la Mesa del Parlament que van rebutjar suspendre Puigdemont, Junqueras, Turull, Romeva, Rull i Sànchez de les seves funcions

Vulneracions:El Tribunal Constitucional també declara inconstitucionals els acords del Ple i la Mesa del Parlament de Catalunya que van autoritzar la delegació de vot i el desempat de votacions que computaven Puigdemont, Junqueras, Turull, Romeva, Rull i Sànchez com a diputats. Les decisions es produeixen arran d’uns recursos d’empara de Ciutadans i el PSC contra aquests acords adoptats entre setembre i octubre de 2018. En primer lloc, considera que l’acord de 2 d’octubre de 2018 que rebutjava la suspensió dels diputats i establia la seva substitució per altres membres va afectar a la formació de les majories de la Cambra. En segon lloc, també estima el recurs contra els acords adoptats de la Mesa del Parlament dels dies 3 i 8 d’octubre de 2018 i l’acord del dia 11 que van acceptar el nomenament de dos altres diputats per a votar en nom de Romeva i Junqueras. En tercer lloc, també estima els recursos contra els acords de 18, 25 de setembre, 9, 16 i 19 d’octubre que els computaven com a membres del grup parlamentari seguint el sistema ponderat d’empats a comissions El TC també estima recursos presentats pel PSC contra aquests acords i en desestima un presentat per Carles Puigdemont contra l’acord de la Mesa de 9 d’octubre, que van deixar sense efecte els acords de la Mesa del Parlament del 4 i el 8 d’octubre, relatius a la delegació del seu vot.

Entrada 1079
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí