20220715
15 juliol 2022

Arxiven una investigació de seguiment sense autorització judicial a un independentista

Vulneracions:La Policía Nacional va seguir el president de l’entitat Vibrant Jordi Riba durant tres anys mitjançant una balisa de seguiment i una targeta SIM. Riba se n’adona al 2021 i presenta aleshores una denúncia davant els Mossos d’Esquadra, que identifiquen els policies. El sotsinspector del Cos Nacional de la Policía Nacional declara davant el Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona i admet la col·locació de la balisa i els seguiments a Riba, malgrat no haver-hi cap ordre judicial, ni cap instrucció oberta. La jutgessa decreta el sobreseïment perquè entén, que hi havia raons d’urgència que ho justificaven i que no hi va haver temps de comunicar-ho a l’autoritat judicial, malgrat que el seguiment va durar anys.

Entrada 1080
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí