20220721
21 juliol 2022

L’Audiència Provincial de Barcelona condemna Oriol Calvo a 4 anys i un mes de presó per les protestes postsentència

Vulneracions:L’Audiència condemna Calvo pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, mentre que la Fiscalia li demanava vuit anys de presó. El jove va ser identificat per uns agents dels Mossos d’Esquadra el dia 15 d’octubre de 2019, durant una manifestació postsentència on el van insultar i van cridar-li ‘Viva España!’. La sentència considera provat que Calvo va llençar objectes com pedres i ampolles contra agents, va col·laborar a aixecar barricades i va atiar un foc. Les proves que justifiquen la condemna són els testimonis de dos agents dels Mossos d’Esquadra i una prova documental que demostra els aldarulls però no diu res sobre la implicació del jove. La defensa de Calvo anuncia que interposarà recurs contra la sentència.

Entrada 1083
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí